Nagyon csokis piskóta
hozzávalók 18 cm-es tortaformához (8 szelet):
80 g méz/ stevia, 40 g kakaópor, 50 g kókuszvaj,150 g őrölt mandula, 1/2 tk szódabikarbóna, 3 tojás, 1 rúd vanília kikapart belseje
elkészítés:
A mézet vagy steviát kikeverem a tojásokkal, és a vaníliamagokkal, majd hozzáadom a többi hozzávalót is. A tortaformát kivajazom, beleegyengetem a tésztát és 175 °C-on 25 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni, ezután gyönyörűen vágható.
Megjegyzés:
PocakPanna receptjét alakítottam át, ő Sacher tortát készített a piskótából, nekem a klasszikus csokis sütit jelenti, ami a legjobb, hogy nem gelly édes. Szülinapi tortának is elkészíthető, félbe kell vágni, krémmel tölteni, majd a tetejére hab és díszítés. Képet nem teszek, ezt a piskótát mindenki el tudja képzelni!
Pocak Panna Sacher torta receptjét itt találod:
http://pocakpanna.blogspot.de/2011/07/sacher-torta-paleo-pocak-panna-modra.html