Paleo zsemle tojás nélkül
hozzávalók:
2 dkg útifűmaghéj, 1.8 dl víz, 1/2 kk só, 1 tk sütőpor, 6 dkg őrölt szezámmag, 6 dkg őrölt mandula, 1-2 ek olaj, 1 ek chia mag
elkészítés:
Az útifűmaghéjból és vízből zselét készítek, összegyúrom a többi hozzávalóval. Kb. 30 dkg lesz így a nyers tészta, 6 kicsi bucit formálok belőle, sütőpapíron 200°C-on 30 percig sütöm.
Megjegyzés:
Ez egy átalakított recept, mivel még magliszteket nem tudtam beszerezni, így magam aprítottam a mandulát és a szezámmagokat. Ilyenkor nem kell külön vajat hozzáadni, elég a pici olaj. Engem nagyon meglepett az útifűmaghéj, víz egyveleg állaga, hamar zselés masszává válik, én igyekeztem gyorsan összeönteni a száraz hozzávalókkal és olajjal, hogy egységes állagú legyen, ezután kézzel gyurmákoltam. Ami picit csalódás, hogy nem lesz aranybarna a sütés után, de az íze, ami inkább szezámos, az nagyon finom! :)