Illatos kacsa répával és sült zellerrel
hozzávalók 2 személyre:
1/2 kg kacsamell bőrösen, fűszer: só, bors, piros paprika, majoranna, rozmaring, fokhagyma, juharszirup
4 sárgarépa, egy nagy fej zellergumó
elkészítés:
A kacsamelleket megmosom, kicsipkedem a maradék tollat, majd borsozva, paprikázva, majorannázva, rozmaringozva, fokhagymázva 2 dl vízzel felöntve hőálló tálban alufóliával letakarva kb. 1 órán keresztül puhára párolom. Ezután fóliát leveszem, hozzáadom a felkockázott sárgarépát, és 20 perc alatt zsírjára sütöm, eközben saját levével/zsírjával locsolgatom. Amíg a kacsa pirul a zellert meghámozom, hasábokra vágom, mintha csak sült krumplit csinálnék. Bő olajban kisütöm. A kacsára az utolsó 3 percben juharszirupot öntök és megsózom. Ettől pikáns lesz!
Megjegyzés:
Iszonyat rég ettem már kacsát, és nem combra vágytam, így sikeredett ez a mai ebéd. Már nagyon hiányoltam a sült krumplit, ezért találtam rá a zellerre, mint pótlékra, ízre édesebb, és kevésbé tud ropogósra sülni, de nekem nagyon ízlett. A répa meg egyszerűen szuperül illik a pikáns édeskés kacsához!